+381 64 16 222 84 info@kelimeh.org

Besplatna dostava za Bosnu i Hercegovinu za narudžbe iznad 20 KM

Mini kolica

Šapućem ti kao svome sinu

6.00

Knjiga „Šapućem ti kao svome sinu“ je izuzetno djelo jedne vrsne autorice, Sare Sabri. Ona nam daje savjete, recepte i lijek kako da sa svojim sinovima pričamo, čemu da teže i kako da ih odgojimo. Govori nam kako da kažemo svojoj djeci da budu lavovi, da se bore da ne budu prosjek, da budu iznad svih, kako da se održe zdravim duševno, a znamo da je to teško posebno u današnjem vremenu. Nadamo se da ćete uživati u ovom izvrsnom djelu i da ćete ovu knjigu imati u svojoj biblioteci.

Opis

Šapućem ti kao svome sinu

Šapućem ti kao svome sinu Sara Sabri islamske knjige islamska knjižara Sarajevo Novi Pazar El Kelimeh
Šapućem ti kao svome sinu

Okruženi smo iz dana u dan svakakvim vijestima. Jedan dan su samoubistva mlađe populacije, drugi dan su razvodi brakova, i sve u krug. Današnji period je za odraslu osobu zaista težak da se prebrodi, kako li je tek djeci?

Knjiga “Šapućem ti kao svome sinu” vam pokazuje i ukazuje na neke osnovne vrline i teme koje polahko idu u zaborav sa dolaskom „modernog vremena“. Knjiga ponajviše predstavlja odgojni karakter djeteta, kako da zaboravljene i iščezle vrline usadimo u svoju djecu. Obrađuje teme poput odnosa djeteta prema svom ocu i majci. Allah Uzvišeni kaže: “Gospodar tvoj zapovijeda da se samo Njemu klanjate i da roditeljima dobročinstvo činite. Kad jedno od njih dvoje, ili oboje, kod tebe starost dožive, ne reci im ni: “Uh!” – i ne podvikni na njih, i obraćaj im se riječima poštovanja punim.

Budi prema njima pažljiv i ponizan i reci: “Gospodaru moj, smiluj im se, oni su mene, kad sam bio dijete, njegovali!”” (El-Isra, 23/24 ajet). Također jedna od vrlo bitnih tema za nas muslimane a koja se provlači kroz knjigu jeste da ne bude prosjek. Musliman treba da bude najbolji u poslu koji obavlja nije bitno koja je struka. Musliman mora da se bori da bude najbolji.

Ukoliko želite čitati i slušati još knjiga islamske literature onda Vas pozivamo da posjetite našu online platformu eKelimeh.

Dodatne informacije

AUTOR

Sara Sabri

FORMAT

B6

UVEZ

Tvrdi

STRANICA

137

IZDAVAČ

Edukativni centar za žene i djecu "Sara Sabri"

GODINA IZDANJA

2019

MJESTO IZDANJA

Sarajevo

ISBN

978-9926-875-2-7

TEŽINA

0.198 g

DUŽINA × ŠIRINA × DEBLJINA

17.4 × 12.1 × 1.5

SADRZAJ

https://www.kelimeh.org/wp-content/uploads/2023/06/SADRZAJ-KNJIGE-A00460-Sapucem-ti-kao-svome-sinu-Sara-Sabri-Edukativni-centar-za-zene-i-djecu-Sara-Sabri-Sarajevo-kelimeh.org-El-Kelimeh-Kelimeh-Novi-Pazar-Sarajevo.pdf

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Šapućem ti kao svome sinu”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *