+381 64 16 222 84 info@kelimeh.org

Besplatna dostava za Bosnu i Hercegovinu za narudžbe iznad 20 KM

Mini kolica

Prijevod Kur’ana – Muhammed Mehanović

15.00

“Prijevod Kur’ana – Muhammed Mehanović” donosi pažljivo pripremljen prevod Kur’ana na bosanski jezik, zasnovan na Ibn Kesirovom Tefsiru. Prevodilac Muhammed Mehanović koristi višegodišnje iskustvo i znanje u arapskom jeziku kako bi čitateljima približio značenja Kur’anskih ajeta na način koji odražava dubinu i ljepotu izvornog teksta.

SKU: A00795 Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

Prijevod Kur’ana – Muhammed Mehanović

Prijevod Kur'ana - Muhammed Mehanović Muhammed Mehanović islamske knjige islamska knjižara Sarajevo Novi Pazar El Kelimeh
Prijevod Kur’ana – Muhammed Mehanović

“Prijevod Kur’ana – Muhammed Mehanović” predstavlja jedinstveni prevod značenja Kur’ana na bosanski jezik, temeljen na detaljnom proučavanju Ibn Kesirovog Tefsira. Prevodilac Muhammed Mehanović, sa svojim bogatim iskustvom u arapskom jeziku i islamskim znanostima, uspio je kreirati prevod koji se ističe preciznošću i vjernošću prema izvornom tekstu.

Knjiga se razlikuje od prethodnih prijevoda po tome što je bazirana isključivo na metodologiji Ibn Kesira, jednog od najpoznatijih komentatora Kur’ana. U svom prevodu, Mehanović se trudi očuvati jezičke i tematske nijanse arapskog originala, omogućujući čitateljima dublje razumijevanje Kur’anskih ajeta. Ovaj prevod također sadrži sažete komentare koji pomažu čitatelju da bolje shvati kompleksna pitanja vjere (akide) i tumačenja ajeta, kao i da prepozna specifičnosti koje Ibn Kesir nudi u svom Tefsiru.

Ovaj prevod je nezaobilazan resurs za sve one koji žele dublje razumjeti Kur’an i njegovu poruku, te za one koji su zainteresirani za islamsku teologiju i tumačenje svetog teksta. Kroz ovaj prevod, Mehanović pruža muslimanima bosanskog govornog područja priliku da se približe Božijoj riječi na način koji je duboko ukorijenjen u tradicionalnom islamskom tumačenju, a istovremeno prilagođen savremenim potrebama i razumijevanju.

Ukoliko želite čitati i slušati još knjiga islamske literature onda Vas pozivamo da posjetite našu online platformu eKelimeh.

Dodatne informacije

AUTOR

Muhammed Mehanović

FORMAT

B5

UVEZ

Tvrdi

STRANICA

617

IZDAVAČ

Libris

GODINA IZDANJA

2024

MJESTO IZDANJA

Sarajevo

ISBN

978-9926-431-37-2

TEŽINA

/

DUŽINA × ŠIRINA × DEBLJINA

/

SADRZAJ

https://www.kelimeh.org/wp-content/uploads/2024/08/SADRZAJ-KNJIGE-A00795-Prijevod-Kurana-Muhammed-Mehanovic-Muhammed-Mehanovic-kelimeh.org-El-Kelimeh-Kelimeh-Novi-Pazar-Sarajevo.pdf

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Prijevod Kur’ana – Muhammed Mehanović”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *