+381 64 16 222 84 info@kelimeh.org

Besplatna dostava za Bosnu i Hercegovinu za narudžbe iznad 20 KM

Mini kolica

Tezkira – podsjetnik na stanja umrlih i ahiretska dešavanja (1 i 2)

35.00

“Tezkira – Podsjetnik na stanja umrlih i ahiretska dešavanja (1 i 2)” je kapitalno djelo Muhammeda ibn Ahmeda el-Kurtubija koje pruža detaljan uvid u stanja poslije smrti, Sudnji dan, Džennet, Džehennem i sve ono što čovjeka čeka nakon prolaska sa ovoga svijeta. Oslanjajući se na kur’anske ajete, hadise i učenja islamskih učenjaka, el-Kurtubi nas podsjeća na prolaznost ovog života i važnost pripreme za vječni život.

Opis

Tezkira – podsjetnik na stanja umrlih i ahiretska dešavanja (1 i 2)

Tezkira - podsjetnik na stanja umrlih i ahiretska dešavanja (1 i 2) Muhammed ibn Ahmed el-Kurtubi islamske knjige islamska knjižara Sarajevo Novi Pazar El Kelimeh
Tezkira – podsjetnik na stanja umrlih i ahiretska dešavanja (1 i 2)

“Tezkira – Podsjetnik na stanja umrlih i ahiretska dešavanja (1 i 2)” autora Muhammeda ibn Ahmeda el-Kurtubija predstavlja jedno od najznačajnijih klasičnih djela islamske duhovnosti koje obrađuje teme vezane za život poslije smrti i ahiretske događaje. Kurtubi, jedan od najpriznatijih islamskih učenjaka, u ovoj knjizi detaljno opisuje stanja kroz koja prolazi čovjek nakon smrti, od trenutka kada duša napusti tijelo, preko dešavanja u kaburu, pa sve do Sudnjeg dana, proživljenja, polaganja računa, te vječnih nagrada i kazni u Džennetu i Džehennemu.

Oslanjajući se na kur’anske ajete, hadise Poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, i mišljenja priznatih islamskih učenjaka, Kurtubi nas podsjeća na prolaznost ovog svijeta i važnost pripreme za onaj vječni. Djelo je posebno značajno jer donosi temeljite analize i objašnjenja, a Kurtubi se trudi da svaki detalj potkrijepi relevantnim izvorima. Iako se autor suočava s izazovom uključivanja nekih slabijih predaja, pažljivo naglašava koje predaje nisu vjerodostojne, čime omogućava čitateljima jasnije razumijevanje teme.

Ova knjiga nudi neprocjenjiv uvid u islamski pogled na život poslije smrti i može poslužiti kao važan podsjetnik svima koji žele dublje razumjeti konačnu ljudsku sudbinu. Namijenjena je onima koji žele da se podsjećaju na smrt, promišljaju o prolaznosti ovog svijeta, i pripreme se za ono što dolazi nakon njega. Kurtubijevo djelo je ključni resurs za svakog muslimana koji teži da kroz razumijevanje ahiretskih dešavanja izgradi čvrstinu svoje vjere i motivaciju za činjenje dobrih djela na ovom svijetu.

Ukoliko želite čitati i slušati još knjiga islamske literature onda Vas pozivamo da posjetite našu online platformu eKelimeh.

Dodatne informacije

AUTOR

Muhammed ibn Ahmed el-Kurtubi

FORMAT

B5

UVEZ

Tvrdi

STRANICA

867

IZDAVAČ

Libris

GODINA IZDANJA

2023

MJESTO IZDANJA

Sarajevo

ISBN

978-9926-431-33-4

TEŽINA

/

DUŽINA × ŠIRINA × DEBLJINA

/

SADRZAJ

https://www.kelimeh.org/wp-content/uploads/2024/08/SADRZAJ-KNJIGE-A00796-Tezkira-podsjetnik-na-stanja-umrlih-i-ahiretska-desavanja-1-i-2-Muhammed-ibn-Ahmed-el-Kurtubi-kelimeh.org-El-Kelimeh-Kelimeh-Novi-Pazar-Sarajevo.pdf

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Tezkira – podsjetnik na stanja umrlih i ahiretska dešavanja (1 i 2)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *